Verplichte vermeldingen op de website of facebookpagina van uw onderneming

Heel wat ondernemingen hebben tegenwoordig een eigen website of facebookpagina. Op die manier kunnen consumenten, leveranciers of de overheid hen online vinden. Vaak is echter niet geweten dat de website een aantal verplichte zaken moet vermelden. Dat geldt ook indien er louter informatie meegedeeld wordt, zonder dat producten of diensten online worden aangeboden.

Het gaat nochtans om informatie die klanten helpt om een onderneming te identificeren en is daarom belangrijk voor het vertrouwen van klanten in de website van de onderneming.

Volgende informatie moet zeker terug te vinden zijn op de website van uw onderneming:

  1. De naam van uw onderneming. Indien u geen ondernemingsnaam heeft, vermeld dan uw eigen naam.
  2. Het adres waar uw onderneming is gevestigd.
  3. Contactgegevens zoals een e-mailadres en/of een elektronisch contactformulier. Een telefoon- of faxnummer is niet verplicht, echter wel aangewezen.
  4. Uw ondernemingsnummer. Dit is je uniek identificatienummer dat werd toegekend bij je inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen.
  5. Indien je voor je activiteit een vergunning nodig hebt, vermeld dan de contactgegevens van de bevoegde organisatie die toezicht houdt.
  6. Gaat het om een gereglementeerd beroep, vermeld dan de beroepsvereniging en de beroepstitel en een verwijzing naar de beroepsregels.
  7. Uw BTW-nummer indien uw activiteit onderworpen is aan BTW.
  8. Gedragscode. Indien uw onderneming een gedragscode ondertekend heeft, dan moet u dat vermelden en erbij zetten waar ze te raadplegen is.

Al deze informatie moet ook op de facebookpagina van uw onderneming staan. Deze verplichtingen gelden ook voor de beoefenaars van vrije beroepen.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Vestiging Oudsbergen

 

Industrieweg Noord 1192

3660 Oudsbergen

Tel: 011/398.777

Fax: 011/793.298

Vestiging Zonhoven

 

Stationsstraat 1

3520 Zonhoven

Tel: 011/398.777

Fax: 011/793.298

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!

Comments