Forse stijging premie brandverzekering

Op budgettair vlak houdt u best rekening met een premieverhoging van bijna 9% op uw brandverzekeringen. De forse stijging van de ABEX-index zorgt ervoor dat de premies van de brandpolissen de hoogte in gaan. De ABEX-index wordt gebruikt om de verzekerde kapitalen van het verzekerde gebouw in uw brandpolis te indexeren. Voor de inboedel kunnen andere indexatieformules aangesproken worden. In juli 2022 is deze index met iets meer dan 5% gestegen. Dit is onder andere te verklaren door de stijgende loon- en energiekosten, maar ook door duurdere materialen en toegenomen bouwnormen. Het voordeel van de ABEX-index is dat uw verzekerd kapitaal up-to-date blijft. Bij een totaal verlies moet de verzekering immers voldoende uitkeren om het getroffen goed volledig te kunnen heropbouwen. De verzekerde som moet dus die heropbouwwaarde weerspiegelen.

Wat kan u doen om de kostprijs verantwoord te drukken?

  • Indien u een goede schadestatistiek heeft, kan het zinvol zijn om offertes op te vragen bij concurrerende verzekeraars. Om een goede vergelijking te maken, vraag je offertes op met dezelfde ABEX die van toepassing is op je huidige polis.
  • Ga samen met uw makelaar na of de polis geen overbodige dekkingen bevat. Verzeker bovendien enkel risico’s die u niet zelf kan dragen. Met een hogere vrijstelling kan je heel wat besparen. De verzekering dient in de eerste plaats om uw bedrijf te beschermen tegen een catastrofe, die de solvabiliteit van het bedrijf in gevaar zou kunnen brengen. Een schade van een paar duizend euro kan je bedrijf meestal zelf betalen.
  • Met een pakketpolis krijgt u al snel 10% korting, is een gespreide premiebetaling mogelijk en in het geval u weinig of geen schade heeft, krijgt u vaak een ristorno van 10% of meer.

 


Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Vestiging Oudsbergen

 

Industrieweg Noord 1192

3660 Oudsbergen

Tel: 011/398.777

Vestiging Zonhoven

 

Stationsstraat 1

3520 Zonhoven

Tel: 011/398.777

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!

Comments