Flexi-jobs in de horeca

Sinds eind vorig jaar bestaat de mogelijkheid om als flexi-job werknemer of flexi-job uitzendkracht van start te gaan. Een nieuw statuut waarbij het voor een werknemer, die elders een hoofdjob heeft, mogelijk wordt om bij te klussen in de horeca.

Bijklussen in de horeca was tot voor kort niet interessant, aangezien men er als werknemer netto weinig aan over hield. De flexi-jobs werden dan ook ingevoerd door de overheid om zwartwerk in de horecasector tegen te gaan.

Om te kunnen werken onder het systeem van flexi-jobs moet een werknemer in het derde kwartaal (T-3) voorafgaand aan het kwartaal waarin men als flexi-job werknemer wenst te werken (T) reeds bij een andere werkgever tewerkgesteld zijn voor minimaal 4/5de van een voltijdse tewerkstelling. De verloning (flexi-loon) die niet lager mag zijn dan het wettelijk minimum van 9,50 EUR per uur wordt netto uitbetaald aan de werknemer. De werkgever moet enkel een bijzondere bijdrage van 25% betalen, die een aftrekbare beroepskost is. Op deze manier kan er beroep gedaan worden op een flexibel inzetbare werknemer en dit tegen een voordelig tarief.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Vestiging Oudsbergen

 

Industrieweg Noord 1192

3660 Oudsbergen

Tel: 011/398.777

Fax: 011/793.298

Vestiging Zonhoven

 

Stationsstraat 1

3520 Zonhoven

Tel: 011/398.777

Fax: 011/793.298

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!

Comments