Eindejaarsgeschenken voor uw medewerkers op een fiscaal vriendelijke manier

Wanneer zijn eindejaarsgeschenken voor uw medewerkers voor uw zaak aftrekbaar en wanneer kan u er de BTW op recupereren?

Geeft u uw medewerkers ter gelegenheid van Sinterklaas, Kerstmis of nieuwjaar een geschenk waarvan de waarde beperkt blijft tot 40 euro inclusief BTW, dan gaat het om een sociaal voordeel. Het geschenk zal voor uw medewerkers niet belastbaar zijn en tegelijk voor u zelf wel fiscaal aftrekbaar zijn.

Let op! De fiscus gaat uit van de waarde die de medewerker zelf zou betalen voor het geschenk. Dit is de waarde inclusief BTW, ook al is de BTW op een geschenk van deze waarde voor u als bedrijf meestal aftrekbaar.

En de BTW? Wanneer het gaat om een collectief voordeel en u de waarde van 50 euro exclusief BTW per geschenk respecteert, dan zal de BTW aftrekbaar zijn met uitzondering van de BTW op tabakswaren of sterke dranken. Bovendien komt per begunstigde (medewerker, kind van medewerker) elk kalenderjaar slechts één gelegenheidsgeschenk in aanmerking voor BTW-aftrek, ongeacht het tijdstip of de aanleiding.


Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Vestiging Oudsbergen

 

Industrieweg Noord 1192

3660 Oudsbergen

Tel: 011/398.777

Vestiging Zonhoven

 

Stationsstraat 1

3520 Zonhoven

Tel: 011/398.777

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!

Comments