Controles in de bouwsector

In het kader van het Actieplan Sociale Fraudebestrijding 2023-2024 zal in de betrokken periode verhoogde aandacht uitgaan naar de bouwsector met inbegrip van elektriciteit en metaal. Vanaf april 2023 zullen er flitscontroles plaatsvinden. Flitscontroles hebben voornamelijk een informatief en preventief karakter en worden voorafgaand op de website van de SIOD (Sociale Inlichtingen en Opsporingsdienst) gepubliceerd en meegedeeld aan de sociale partners. Bij ernstige en/of herhaaldelijke inbreuken zal er evenwel worden geverbaliseerd.

Voor het lopende jaar staan ongeveer 1 800 diepgaande controles gepland. Een aantal controles zullen ook ’s avonds en in het weekend plaatsvinden en er zal bijzondere aandacht besteed worden aan de sector van het stortklaar beton. Hier is immers sprake van oneerlijke concurrentie wat de loon- en arbeidsvoorwaarden betreft.

SIOD stelt verschillende checklists van documenten ter beschikking, die een sociaal inspecteur kan vragen tijdens een controle. Deze checklists stellen je in de gelegenheid een vorm van zelfcontrole uit te voeren.

Ook in andere sectoren zijn flitscontroles gepland. Meer inlichtingen hierover kan u eveneens terugvinden op de site van SIOD:

Flitscontroles | Sociale Inlichtingen-en Opsporingsdienst (belgie.be)


Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Vestiging Oudsbergen

 

Industrieweg Noord 1192

3660 Oudsbergen

Tel: 011/398.777

Vestiging Zonhoven

 

Stationsstraat 1

3520 Zonhoven

Tel: 011/398.777

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!

Comments