Aandachtspunten voor klanten met een webshop

Steeds meer klanten verkopen hun producten of diensten ook via hun webshop. Voor deze manier van ondernemen bestaan er specifieke regels.

 

Specifieke codes in de KBO

Elke zelfstandige moet al zijn activiteiten correct registreren in de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO) aan de hand van NACE-codes. Voor e-commerce bestaan er specifieke codes. Naast de klassieke codes moeten ook de codes voor e-commerce in de KBO ingeschreven zijn.

De gegevens van je onderneming

Je ondernemingsnummer moet gepubliceerd worden op je website. Op die manier kan het grote publiek nakijken wie de initiatiefnemers van een bepaalde webshop zijn. 

Naast je contactgegevens zijn soms ook een aantal specifieke vermeldingen vereist. Een overzicht van de verplichte info vind je via deze link: Deze info moet u zeker vermelden op uw bedrijfswebsite - FOD Economie (bericht)

Merk op dat u op uw sociale mediakanalen dezelfde info moet vermelden als op uw website! Het maakt daarbij niet uit of u producten of diensten verkoopt via het socialemediaplatform waarop u actief bent.

Herroepingsrecht

Wie een webshop heeft, is ook onderworpen aan de regels van verkoop op afstand. Zo kan de consument zijn verkoop binnen de 14 dagen herroepen en de koop ongedaan maken. Ook dat moet je respecteren.

Wat indien u niet in orde bent?

De economische inspectie zal dit jaar extra aandacht besteden aan alle handelaars met webshops en die aan e-commerce doen. In eerste instantie gaat het om een sensibiliserende campagne, maar inspecteurs kunnen ook een proces-verbaal opmaken. Er kan een boete opgelegd worden van € 208 tot € 80.000.


Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Vestiging Oudsbergen

 

Industrieweg Noord 1192

3660 Oudsbergen

Tel: 011/398.777

Vestiging Zonhoven

 

Stationsstraat 1

3520 Zonhoven

Tel: 011/398.777

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!