Zaak opnieuw open: op welke steunmaatregelen heb je nog recht?

Federaal: crisis-overbruggingsrecht

Was je zaak minstens één dag van een bepaalde maand verplicht gesloten? Dan heb je voor die maand sowieso nog recht op een dubbele crisis-overbruggingsuitkering, ook als je later in diezelfde maand mag heropstarten.

Mag je op 1 maart 2021 de deuren opnieuw openen, dan heb je vanaf maart 2021 geen recht meer op de dubbele overbruggingsuitkering. Mogelijk kom je wel in aanmerking voor het enkele crisis-overbruggingsrecht als je omzet na je heropening nog niet op peil is.

Je kan ook terugvallen op het crisis-overbruggingsrecht als je minstens zeven dagen niet kan werken omdat je in quarantaine moet of voor je kind zorgt dat niet naar school of de opvang kan. 

Vlaams gewest:

  • Voor de periode van 1 januari 2021 tot 31 januari 2021 kan, voor ondernemingen die nog verplicht gesloten waren of nog te kampen hadden met een omzetverlies van 60%, tot 15 maart een aanvraag gedaan worden in het kader van het Vlaams Beschermingsmechanisme deel 4.

Bovendien komt er een Globalisatiepremie voor ondernemingen die in de laatste drie kwartalen van 2020 minstens 60% omzetverlies en een boekhoudkundig verlies hebben geleden ingevolge de coronavirusmaatregelen. De steun bedraagt 10% van de omzet behaald in de laatste drie kwartalen van 2019. Eerder uitbetaalde premies (bijvoorbeeld het Vlaams Beschermingsmechanisme) worden van het totale bedrag afgetrokken. 

Deze maatregel is aangemeld onder de Europese Tijdelijke Kaderregeling COVID-19, artikel 3.12 en zal in werking treden na goedkeuring door Europa.

 Deze premie kan nog niet worden aangevraagd.

Ga naar de website van VLAIO om alle mogelijke oplossingen te bekijken.


Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Vestiging Oudsbergen

 

Industrieweg Noord 1192

3660 Oudsbergen

Tel: 011/398.777

Vestiging Zonhoven

 

Stationsstraat 1

3520 Zonhoven

Tel: 011/398.777

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!

Comments