Wijziging aansprakelijkheid aannemersschulden

In hoofde van een ondernemer die een aannemingscontract afsluit met een erkende aannemer om werken in onroerende staat te laten uitvoeren aan de bedrijfsgebouwen of terreinen, bestaat er een inhoudingsplicht wanneer de betrokken aannemer sociale of fiscale schulden heeft.

Meer informatie over deze inhoudingsplicht: Inhoudingsplicht | CODA Boekhouders |

Het toepassingsgebied van deze regeling wordt vanaf 1 april 2019 uitgebreid tot alle leveringen van stortklaar beton. Hiermee zou een einde moeten komen aan de onduidelijkheid over het begrip ”werken in onroerende staat” toegepast op de levering ter plaatse van stortklaar beton. Onder werken in onroerende staat verstond men al het bouwen, verbouwen, afwerken, inrichten, herstellen, onderhouden, reinigen en afbreken van een (deel van het) onroerend goed; levering van een roerend goed dat door plaatsing onroerend uit zijn aard wordt; de levering met plaatsing van een aantal bouwgerelateerde zaken zoals centrale verwarming, elektriciteit, etc.

Anderzijds is het toepassingsgebied van deze regeling beperkt door 33 activiteiten uit de landbouwsector uitdrukkelijk uit te sluiten van de regeling.


Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Vestiging Oudsbergen

 

Industrieweg Noord 1192

3660 Oudsbergen

Tel: 011/398.777

Fax: 011/793.298

Vestiging Zonhoven

 

Stationsstraat 1

3520 Zonhoven

Tel: 011/398.777

Fax: 011/793.298

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!