Vernieuwd btw attest 6% voor renovatiewerken aan woningen

Naar aanleiding van onze vorige nieuwsbrief waarin de nieuwe maatregel inzake de voorwaarden van het verlaagd btw tarief voor renovatiewerken aan woningen werd voorgesteld, kan u op de onderstaande link het vernieuwde btw attest downloaden. Het aangepaste btw attest kan u ook terugvinden in het menu “downloads”.

Klik hier om het vernieuwde btw attest te downloaden

Graag willen we u eraan herinneren dat het ondertekende btw attest deel uitmaakt van uw boekhouding. Bij een btw controle worden deze steeds opgevraagd. Het is dus uitermate belangrijk dat u de ondertekende attesten goed bewaard of vasthecht aan de originele verkoopfactuur.

Tevens willen we hier nog aan toevoegen dat sinds 1 januari 2016 het verlaagd btw tarief van 6% ook geldt voor werken in onroerende staat ten aanzien van schoolgebouwen (zowel nieuwbouw als renovatie, maar met uitsluiting van reiniging).  Op basis van een recente beslissing van de btw-administratie is er een ruime interpretatie van de verschillende handelingen mogelijk.

Gelieve contact op te nemen met uw dossierbeheerder of verantwoordelijke indien u zich in deze situatie bevindt of indien u hier vragen over heeft.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Vestiging Oudsbergen

 

Industrieweg Noord 1192

3660 Oudsbergen

Tel: 011/398.777

Vestiging Zonhoven

 

Stationsstraat 1

3520 Zonhoven

Tel: 011/398.777

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!