Verlenging belastingvoordeel bij kwijtschelding huur: aangepaste toekenningsvoorwaarden

In onze voorgaande nieuwbrief gaven we reeds mee dat deze maatregel verlengd wordt voor de huur die vrijwillig kwijtgescholden wordt (ten belope van minstens 40%) voor de maanden juni, juli, augustus of september 2021.

De toekenningsvoorwaarden zijn op één punt echter gewijzigd. Bij de vorige regeling moest de huurder zijn vestigingseenheid ten gevolge van de door de overheid opgelegde maatregelen sluiten op een “bepaald ogenblik”. Dat ogenblik werd in de wet niet verder gepreciseerd. De huidige regeling stelt daarentegen dat de verplichte sluiting zich moet voordoen “in” de maand waarvoor huur wordt kwijtgescholden, waarbij één dag verplichte sluiting in de betrokken maand volstaat.

Het volstaat ook nu weer dat de huurder zijn onderneming gedeeltelijk heeft moeten sluiten. Een horeca-uitbater die zijn activiteit enkel heeft verdergezet door het leveren van afhaalmaaltijden of die vanaf begin juni enkel klanten bediend heeft op zijn terras, blijft dus in aanmerking komen voor deze maatregel. Zo ook voor een schoonheidsinstituut met publieke wellness-afdeling voor een periode waarin enkel de wellness-afdeling verplicht gesloten is.

Ook nu moet de kwijtschelding van de huur en de huurvoordelen vastgelegd worden in een schriftelijke overeenkomst tussen de verhuurder en de huurder. De verhuurder moet de overeenkomst uiterlijk 15 november 2021 bezorgen aan de Administratie.


Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Vestiging Oudsbergen

 

Industrieweg Noord 1192

3660 Oudsbergen

Tel: 011/398.777

Vestiging Zonhoven

 

Stationsstraat 1

3520 Zonhoven

Tel: 011/398.777

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!

Comments