ResQ bonussysteem als alternatieve verloningsvorm

ResQ is een digitaal bonussysteem waarbij werkgevers aan hun werknemer(s) toegang geven tot een budget dat ze kunnen gebruiken voor huishoudelijke diensten. ResQ staat voor Residential Quality. De bonus kan aangevraagd worden voor iedereen die een loon ontvangt, dus ook voor de bezoldigde zaakvoerder of bestuurder.

Hoe werkt het?

Personen die een dergelijk budget toegekend krijgen kunnen via het ResQ platform een uitvoerder kiezen voor de dienst. De dienstverlener werkt dan volgens forfaitaire uurtarieven. De werknemer kan echter ook een eigen dienstverlener kiezen. In dat geval spreekt hij zelf het uurtarief af met de dienstverlener. Nadat de uitgevoerde dienst door de werknemer is goedgekeurd, zorgt ResQ voor de facturatie aan de werkgever en de betaling aan de dienstverlener. ResQ volgt de besteding en de evolutie van het beschikbare saldo elektronisch op.

Deze vorm van verloning is voor de werkgever onderworpen aan een gunstig fiscaal tarief. De werknemer houdt bovendien netto méér over en kan op die manier de dagdagelijkse beslommeringen verlichten door taken als poetsen, tuinonderhoud, herstellings- en onderhoudswerken uit te besteden.

ResQ vergelijkbaar met de dienstencheque?

Op het eerste zicht doet ResQ denken aan de dienstencheque. De ResQ bonus wordt echter betaald door de werkgever en verrekend op de loonbrief, heeft meer toegelaten diensten en de te besteden bedragen kunnen groter zijn.

Voorwaarden

De ResQ bonus mag niet dienen als vervanging van het bestaand loon en niet meer dan 20% van het totale loonpakket bedragen. Voor het overige kan ResQ zonder verdere beperkingen of verplichtingen worden toegekend aan één of meerdere werknemers. Bij nieuwe aanwervingen kan ResQ als basiselement van het loonpakket opgenomen worden.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Vestiging Oudsbergen

 

Industrieweg Noord 1192

3660 Oudsbergen

Tel: 011/398.777

Fax: 011/793.298

Vestiging Zonhoven

 

Stationsstraat 1

3520 Zonhoven

Tel: 011/398.777

Fax: 011/793.298

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!