Kinderopvang: nieuw model attest volgens KB binnenkort gepubliceerd

Vele fiscale attesten en inkomstenfiches zijn tegenwoordig beschikbaar via MyMinfin. Voor attesten van kinderopvang is dit echter nog niet het geval.

In de loop van september 2021 zal een nieuw verplicht te gebruiken model van attest gepubliceerd worden. Personen en instanties die opvang voorzien, moeten deze attesten elektronisch aan de Administratie toesturen. Voordeel hiervan is dat de betrokken attesten ook zullen worden opgenomen in MyMinfin, hetgeen het invullen van de aangifte personenbelasting eenvoudiger maakt.

De verplichting om gebruik te maken van het nieuwe attest geldt in elk geval voor opvangactiviteiten georganiseerd vanaf de datum van publicatie (september 2021). Voor de opvangactiviteiten voorafgaand aan de publicatie van het nieuwe attest, mogen de oude/eigen attesten nog gebruikt worden. Niets weerhoudt de instanties echter om te wachten met het opstellen van de attesten tot na de datum van publicatie, zodat al de uitgaven inzake kinderopvang vanaf 1 januari 2021 elektronisch worden meegedeeld aan de Administratie.

Pas vanaf inkomstenjaar 2022 zullen dus met zekerheid al de attesten van kinderopvang beschikbaar zijn via MyMinfin.


Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Vestiging Oudsbergen

 

Industrieweg Noord 1192

3660 Oudsbergen

Tel: 011/398.777

Vestiging Zonhoven

 

Stationsstraat 1

3520 Zonhoven

Tel: 011/398.777

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!

Comments