Hervorming fiscale diensten van de FOD-Financiën

De fiscale diensten van de FOD-Financiën werden grondig hervormd. Vanaf 1 juli 2016 is dit een doelgroepgerichte organisatie. Vanaf nu zal voor elke belastingplichtige maar 1 kantoor bevoegd zijn voor het beheer van alle types belastingen.

Het beheer van de dossiers is nu gespreid over 3 centra:

  1. Centrum Particulieren
  2. Centrum Kleine en Middelgrote Ondernemingen
  3. Centrum Grote Ondernemingen (reeds opgericht op 1 juli 2015)

 

Centrum Particulieren

Zij behandelen de dossiers personenbelasting van burgers die inwoner zijn van België. Dit zijn bijvoorbeeld: loontrekkenden, gepensioneerden, bedrijfsleiders, natuurlijke personen die een ondernemingsnummer hebben zonder actieve BTW- of RSZ-werkgever-hoedanigheid.

! Als uw partner waarmee u samen belast wordt een zelfstandige is met een actieve BTW of RSZ-hoedanigheid, dan valt u beiden onder het centrum Kleine en Middelgrote Ondernemingen (ook al voldoet u zelf aan de criteria voor Particulieren).

 

Centrum Kleine en Middelgrote Ondernemingen

Zij behandelen onder meer de dossiers van natuurlijke personen die een ondernemingsnummer hebben met een actieve BTW- of RSZ-werkgever- hoedanigheid, rechtspersonen en verenigingen zonder rechtspersoonlijkheid die niet voldoen aan de criteria van Grote Ondernemingen, BTW-eenheden die geen grote ondernemingen zijn en niet inwoners.

 

Centrum Grote Ondernemingen

Zij behandelen de dossiers van ondernemingen die als een grote onderneming beschouwd worden. De criteria hiervoor vind je terug via volgende link

http://financien.belgium.be/sites/default/files/downloads/186-criteria-bepaling-doelgroep.pdf

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Vestiging Oudsbergen

 

Industrieweg Noord 1192

3660 Oudsbergen

Tel: 011/398.777

Fax: 011/793.298

Vestiging Zonhoven

 

Stationsstraat 1

3520 Zonhoven

Tel: 011/398.777

Fax: 011/793.298

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!

Comments