Geregistreerde kassa horeca - vernietiging van de omzetdrempel van 10%

Het kernkabinet heeft, naar aanleiding van het arrest van de Raad van State, beslist de wetgeving over de invoering en het gebruik van het Geregistreerd Kassasysteem (GKS) in de horeca als volgt aan te passen:

- De huidige 10 % -regel wordt geschrapt. Elke uitbating waarvan minimum 10% van de omzet bestond uit de consumptie van maaltijden ter plaatse (restaurant- en cateringdiensten) was verplicht btw-kastickets uit te reiken door middel van een GKS.

- De grens voor de verplichting wordt gelegd op een omzet van 25.000 euro.

Elke uitbating die ter plaatse maaltijden aanbiedt en waarvan de omzet uit voeding minstens 25 000 euro (exclusief btw) bedraagt, is vanaf 1 januari 2016 verplicht btw-kastickets uit te reiken door middel van een GKS. Die grens moet voor het eerst berekend worden op de omzetcijfers van het kalenderjaar 2015.

Voor de definitie van de bovenstaande begrippen zoals “uitbating die ter plaatse maaltijden aanbiedt” en “omzet uit voeding” zijn bijkomende wetgevende initiatieven vereist.

Indien uw onderneming nu voor het eerst onder de verplichting van de nieuwe grens valt dient u zich uiterlijk op 31/03/2016 te registreren als horecaonderneming op de online GKS-applicatie van de FOD Financiën. Zie link hieronder om de daaropvolgende deadlines m.b.t. de installatie en implementatie te raadplegen.

De uitgebreide regeling en een antwoord op de meest gestelde vragen vindt u terug op de website van de FOD Financiën.

Bron: FOD Financiën
Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Vestiging Oudsbergen

 

Industrieweg Noord 1192

3660 Oudsbergen

Tel: 011/398.777

Vestiging Zonhoven

 

Stationsstraat 1

3520 Zonhoven

Tel: 011/398.777

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!

Comments