Geheime commissielonen

Indien een vennootschap bepaalde vergoedingen of voordelen die ze heeft uitgekeerd niet op fiche zet, riskeert zij hierop belast te worden als geheim commissieloon (aan een tarief van 103%)!

Indien bij een fiscale controle de vaststelling gedaan wordt van dergelijke vergoedingen of voordelen waarvoor niet op correcte wijze een fiche werd ingediend, kan de vennootschap nog aan de bijzondere aanslag op geheime commissielonen ontsnappen, indien de verkrijger van de vergoedingen/voordelen op ondubbelzinnige wijze geïdentificeerd wordt. Deze vaststelling van de verkrijger moet gebeuren binnen een termijn van twee jaar en zes maanden vanaf 1 januari van het aanslagjaar.

Eén van de manieren om een ondubbelzinnige identificatie te realiseren zou een schriftelijk akkoord van de verkrijger kunnen zijn met vermelding van zijn identiteit, nationaal nummer en het bedrag van de vergoedingen en voordelen dat hij verkregen heeft.

De essentie is dat er geen twijfel mag bestaan over de identiteit van de verkrijger EN dat het bedrag van de uitgaven dat door de vennootschap als beroepskosten is opgenomen, overeenstemt met het bedrag dat aan de verkrijger is betaald.

De genieter zal uiteraard persoonlijk belast worden op de verkregen vergoedingen of voordelen.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Vestiging Oudsbergen

 

Industrieweg Noord 1192

3660 Oudsbergen

Tel: 011/398.777

Fax: 011/793.298

Vestiging Zonhoven

 

Stationsstraat 1

3520 Zonhoven

Tel: 011/398.777

Fax: 011/793.298

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!

Comments