Coronapremie van 500 euro voor werknemers

Ondernemingen die er in slaagden tijdens de coronacrisis goede resultaten te behalen, kunnen aan hun werknemers een coronapremie toekennen van maximum 500 euro per werknemer. De term coronapremie is wat misleidend, want een bonus in geld is het niet. Je moet de premie verplicht uitkeren via consumptiecheques. Zo wil de overheid in één beweging de koopkracht verhogen én de binnenlandse consumptie aanzwengelen.

Sommige werknemers kregen al consumptiecheques in 2020. Deze konden ze spenderen in de horeca, cultuur- en sportsector en bepaalde kleinhandelszaken. Nu zijn er ruimere bestedingsmogelijkheden. De cheques zijn voortaan bruikbaar in de volledige kleinhandel en in warenhuizen. De 'oude' consumptiecheques kunnen trouwens vanaf 1 augustus op dezelfde plaatsen besteed worden als de coronapremie.

Je kunt de uitzonderlijke coronapremie van 1 augustus 2021 tot en met 31 december 2021 toekennen. Je werknemers hebben tot 31 december 2022 om de nieuwe of eerder toegekende cheques te besteden.

Deze coronapremie wordt aan dezelfde regels onderworpen als de consumptiecheque.

In hoofde van de genieter zullen de cheques vrijgesteld zijn van inkomstenbelastingen.

Voor de werkgever zijn de uitgaven fiscaal aftrekbaar. Bovendien zullen de cheques onderworpen zijn aan een bijzondere werkgeversbijdrage van 16,5%.


Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Vestiging Oudsbergen

 

Industrieweg Noord 1192

3660 Oudsbergen

Tel: 011/398.777

Vestiging Zonhoven

 

Stationsstraat 1

3520 Zonhoven

Tel: 011/398.777

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!

Comments