Burgerlijke vennootschappen verdwijnen!

Burgerlijke vennootschappen met een economische activiteit zoals vrije beroepers, zullen vanaf 1 november 2018 aan het ondernemingsrecht en in het bijzonder het insolventierecht worden onderworpen. Dit betekent dat vrije beroepen failliet kunnen worden verklaard.

De statuten vermelden het al dan niet burgerlijk karakter van de vennootschap. Ten gevolge van de wetswijziging en het afschaffen van dit onderscheid, dienen de woorden “burgerlijke vennootschap met handelsvorm” te worden geschrapt.

Het opheffen van het “burgerlijk karakter” volgens de wet, vereist volgens minister van Justitie Geens geen statutenwijziging. Wel kunnen de statuten worden aangepast wanneer een andere wijziging zich opdringt.

Daarnaast moeten ook facturen, akten, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, bestelorders, websites en in het algemeen alle stukken die uitgaan van de vennootschap worden aangepast vanaf 1 november, zodat niet langer gebruik wordt gemaakt van de woorden “burgerlijke vennootschap met handelsvorm”. Houd hier dus zeker rekening mee!


Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Vestiging Oudsbergen

 

Industrieweg Noord 1192

3660 Oudsbergen

Tel: 011/398.777

Fax: 011/793.298

Vestiging Zonhoven

 

Stationsstraat 1

3520 Zonhoven

Tel: 011/398.777

Fax: 011/793.298

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!