Btw-verlaging voor leveringen van elektriciteit aan particulieren

Het btw-tarief van toepassing op leveringen van elektriciteit aan huishoudelijke afnemers is gedaald van 21% naar 6% vanaf 1 april 2014.

Een "huishoudelijke afnemer" is een afnemer die elektriciteit koopt voor zijn eigen huishoudelijk gebruik met uitsluiting van commerciële of professionele activiteiten. De verlaging is dus enkel van toepassing voor de natuurlijke personen die een residentieel contract met hun leverancier hebben afgesloten. Vennootschappen, andere rechtspersonen en, meer algemeen, eenieder die niet als een natuurlijke persoon kan worden aangemerkt, zijn geen huishoudelijke afnemers.

De zelfstandige / natuurlijke persoon die een professioneel contract afsluit of heeft afgesloten met zijn elektriciteitsleverancier kan eveneens niet van het verlaagd tarief genieten. Bij een gemengd elektriciteitsverbruik (professioneel/privé) zal het verlaagd tarief enkel van toepassing zijn indien er een residentieel contract is afgesloten.

U vindt de belangrijkste voorwaarden voor de toepassing van dit verlaagd tarief in de FAQ van de FOD Financiën. (opgelet: de wetteksten zijn nog niet gepubliceerd. De FAQ kan dus nog wijzigingen ondergaan).

Klik hier voor meer informatie op hun website.

Bron: FOD Financiën
Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Vestiging Oudsbergen

 

Industrieweg Noord 1192

3660 Oudsbergen

Tel: 011/398.777

Vestiging Zonhoven

 

Stationsstraat 1

3520 Zonhoven

Tel: 011/398.777

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!