Aangifte personenbelasting: wat te doen wanneer u een voorstel van vereenvoudigde aangifte gekregen hebt?

Wie een voorstel van vereenvoudigde aangifte ontvangen heeft, moet in principe geen aangifte personenbelasting meer indienen. De fiscus past dit sinds enkele jaren steeds vaker toe voor belastingplichtigen van wie de fiscale situatie stabiel en niet al te complex is. Op basis van uw gegevens die de fiscus kent, wordt een simulatie gemaakt van de berekening van uw belastingen.

Je ontvangt een dergelijk voorstel in de maand mei, hetzij op papier per post, hetzij in tax-on-web wanneer je voorheen je aangifte reeds indiende via tax-on-web.

Het is aangewezen om het voorstel zorgvuldig na te kijken. Indien je immers niet tijdig reageert, kunnen er geen wijzigingen meer aangebracht worden. Wijzigingen op papier kunnen uiterlijk op 30/06/2022 ingediend worden. Lukt dat niet dan kunnen de wijzigingen alsnog ingediend worden via tax-on-web tot uiterlijk 15/07/2022.

Ook voor ons als boekhoudkantoor is de deadline vastgelegd op 15/07/2022! Indien u wenst dat wij de nodige aanpassingen doen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Een aantal zaken zoals betaalde uitgaven van kinderopvang, betaalde onderhoudsgelden… kent de fiscus nog niet. De fiscus heeft een checklist gemaakt om het nazicht te vergemakkelijken:

https://financien.belgium.be/nl/particulieren/belastingaangifte/aangifte/voorstel-van-vereenvoudigde-aangifte/check


Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Vestiging Oudsbergen

 

Industrieweg Noord 1192

3660 Oudsbergen

Tel: 011/398.777

Vestiging Zonhoven

 

Stationsstraat 1

3520 Zonhoven

Tel: 011/398.777

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!